Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

29 Eylül 2012 Cumartesi

TÜSİAD az vergi ödüyor eleştirilerine yanıt


TÜSİAD: Dolaylı vergi de ödüyorüz

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın “TÜSİAD az vergi ödüyor” eleştirilerine, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner’den yanıt geldi. Boyner, dün twitter hesabından, TÜSİAD üyelerinin vergi ile ilgili her hangi bir avantajının olmadığını, aksine, üzerine düşeni yaptığını belirtti. Boyner’in mesajları şöyle:


-TÜSİAD olarak kayıt dışı ekonominin büyüklüğünün ekonomimizin en önemli sorunlarından biri olduğunu düşünüyoruz.
-Kayıt dışı ekonominin yüksek olduğu ve mal hizmet üretiminin büyük firmalar tarafından yapıldığı ekonomilerde doğal olarak kurumlar vergisini büyük firmalar ödemektedir.
-Kayıt dışının büyük olduğu ekonomilerde dolaylı vergiler daha kolay toplanır.
-Bu nedenle dolaylı vergilerin toplam vergi gelirleri içindeki payı çok yüksek olmaktadır.
-Dolaylı vergi yükünün yüksekliği vergi yükünün adil dağıtımı, üretim ve tüketim maliyetleri açısından önemli bir sorundur.
-Genellikle büyük firmaları bünyesinde bulunduran TÜSİAD üyeleri kurumlar vergisinin (dolaysız vergilerin) yüzde 85’ini ödemektedir.
-Ancak vergi gelirlerinin yaklaşık yüzde 70ini oluşturan dolaylı vergilerin içinde de firmalar önemli bir paya sahiptir.
-Gelir vergisi stopajı, servet, enerji, iletişim, harç, çevre, KDV’nin önemli bir bölümü de kayıt içi kurumlar tarafından yüklenilir.
-Vergi tabanının dağılımı yapısal bir sorundur.
-Esas olan kayıt dışı ile mücadele ve vergi sisteminin büyüme, rekabet ve hakkaniyet unsurları bağlamında geliştirilmesidir.


Etiketler: haber, haberler, erdoğan, zengin, vergi, ABD, ATV, KDV, zam, Boyner, üretim, sevmem, TÜSİAD, Avrupa, Fransa, İspanya, Belçika, Türkiye, Almanya, Olmasın, diyoruz, Twitter, tüketim, a haber, 1 Milyon, sözleşme, Halkbank, doğalgaz, Doğalgaza, genellikle, geçenlerde, Halk Bankası, özelleştirme, gelir vergisi, Sabah gazetesi, Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner MİLLİYET

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com