Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

27 Eylül 2012 Perşembe

Aman dikkat banka hesaplarınıza ve kredi kartlarınıza göz diktiler


Para ve kredi kartlarınız tehlikede!


Dolandırıcılar, vatandaştan para ve kontör sızdırma işini daha da ileri götürdü, bu defa banka hesaplarınıza ve kredi kartlarınıza göz diktiler. Aman dikkat, size gelen her telefona inanmayın, arayan kim olduğunu iddia ederse etsin! Vatandaşı emniyet mensubu gibi arayan üçkâğıtçılar, bu defa belki de en korkulan konulardan birini kullanıyor: "terör üyesi ile bağlantılı olmak".


Emniyetten Başkomiser Falanca diye başlayan telefon görüşmesinde önce size yakın zamanda kimlik, kredi kartı, banka defteri gibi önemli bir evrakı kaybedip kaybetmediğinizi soruyorlar. Vereceğiniz cevap ne olursa olsun bombayı telefonda patlatıyorlar, "PKK sizin kişisel bilgilerinizi kullanıyor. Hatta adınıza bomba düzeneğinde kullanılmak üzere SIM kart çıkarttılar. Şu an PKK'ya yardım ve yataklıktan aranıyorsunuz!".

Elbette panik olan vatandaş, karşısındaki sözde emniyet mensubu ne sorarsa cevap vermeye her istenileni yapmaya başlıyor.

İLK ADIM KİMLİK BİLGİLERİ

Sözde emniyet mensubu aradığı mağdura kimlik bilgilerini teyit amaçlı soruyor. Daha sonra sıra "Örgütle aranızdaki para akışını kontrol etmemiz lazım" diyerek banka ve kredi kartı bilgilerine geliyor. Korku içindeki vatandaş eğer polisin kendisine yardım edeceğini zannederek bu bilgileri verirse işte o zaman kendisini korkunç bir tehlikeye atmış oluyor.

Bilgileri kolayca ele geçiren dolandırıcılar, bunları kullanarak banka hesaplarını boşaltıp, kredi kartı ile harcama yapıp, kimlik bilgilerini kullanarak sahte başvurular yapıyor.

NE YAPMALI?


Böyle bir olay başınıza gelirse tam adınız dahil asla "hiçbir" bilgi vermeyin. Görüşmede ısrarla karşınızdaki kişiden kimlik ve görev bilgilerini isteyin ve not alın. Size karşı hırçın davranırsa hemen görüşmeyi sonlandırın ve 155'i arayın, yaptığınız konuşmayı anlatıp, sizi arayan numarayı ihbar edin.

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz emniyet yetkilileri asla böyle bir uygulama olmadığını, birim mensuplarının kişileri arayıp bu bilgileri istemediklerini söyleyip, vatandaşları dolandırıcılara hiçbir bilgi vermemeleri konusunda uyardı. (Habertürk)

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com