Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

23 Mayıs 2012 Çarşamba

Ne kadar ikramiye alırım?

Özür oranı Emekli Sandığı emeklisinin maaşını etkilemez

Soru: Bir sorum daha olacak. 2 yıl (1990-92) Ankara büyükşehir belediyesi ASKİ genel müdürlüğünde geçici işçi olarak çalıştım. 1992 de mühendis kadrosunda memur olarak işe başladım. 2012 yılında yüzde 70 özürlü raporu aldım. 30 yıl üzerinden emekli olursam, bu rapor emekli maaşımda ne kadar değişime yol açar? Ne kadar ikramiye alırım?
Ekber ARTANTAŞ


Cevap: Emekli Sandığına tabi olanların emekli aylıklarını, çalışma yılı ve buna bağlı olarak derece ve kademeleri etkiler. Özür durumları ve özür durumlarına bağlı olarak tespit edilen engel oranı, emekli aylıklarını etkilemez. Siz de normal memurlar gibi, ne kadar çalışırsanız emekli maaşınızda çalışma yılınıza göre artar. Dolayısıyla, özür oranınız emekli aylığınızı etkilemez. Emekli ikramiyenizi hesaplayabilmek için son derece kademe ve ek gösterge bilginizin de olması gerekmektedir. Ancak 1 nci derece ve 3600 ek göstergesi olan bir mühendis emekli olduğunda, bugünkü katsayıya göre bir yıl için yaklaşık 2.000,- TL ikramiye ödenmektedir.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com