Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

23 Mayıs 2012 Çarşamba

Askerlik borçlanması başlangıç tarihimi geri çeker mi?

Emeklilik tarihinizi değiştirmediğinden askerlik borçlanmasına gerek yok

Soru: Sigorta başlangıcım 16 Şubat 1987 olup 11 gün prim ödemem var. 1989 yılında askere gittim, sigortam 1989 yılından beri 7000 gün oldu 24 Haziran 1967 doğumluyum. Askerlik borçlanması yaparsam, ne zaman emekli olabilirim? Geriye çeker mi? Askerlik borçlanması başlangıç tarihimi geri çeker mi?
YUNUS

Cevap: Sigorta başlangıç tarihiniz askerlik yaptığınız tarihten önce olduğundan, askerlik borçlanması, başlangıç tarihinizi geri götürmez. Sadece prim ödeme gün sayınızı artırır. Prim ödemenizde yeterli olduğundan, askerliğinizi borçlanmanıza gerek yok.
Emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5375 gün prim ödeme ve 50 yaş şartlarına tabisiniz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan bundan sonra prim ödemeseniz de, 50 yaşınızı dolduracağınız 24 Haziran 2017 tarihinde emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com