Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

5 Nisan 2012 Perşembe

Prim ödemelerim yeterli mi?

Daha az primle ve iki yıl da erken emekli olacağınızdan SSK avantajlı

Soru: 9 Ağustos 1970 doğumluyum. 1 Eylül 1988 tarihine SSK’lı çalışmaya başladım. 1797 gün prim ödemem oldu. 1996 yılı Ocak ayında SSK’lılığım sona erdi. 8 Ocak 1996 tarihinde Bağ-Kurlu oldum. 15 yıl 11 ay 7 gün prim ödemem var. 12.basamaktan. 14 Aralık 2011 de Bağ-Kurumu sonlandırmak zorunda kaldım. Ne zaman emekli olabilirim? SSK dan mı emekli olmak avantajlı? Yoksa Bağ-Kur mu? Prim ödemelerim yeterli mi?


Cem ÇAKMAK

Cevap: Primi ödenen son yedi yılda fazla prim ödenen kurum şartlarıyla emekli olunuyor. Son yedi yılda Bağ-Kura fazla prim ödediğinizden bugün için, Bağ-Kur şartlarıyla emekli olacaksınız. Bağ-Kurda emekli olmak için; 25 tam yıl prim ödeme ve 52 yaş şartlarına tabisiniz. Yaklaşık bir ay daha prim ödeyerek toplam priminizi 25 tam yıla tamamlamanız şartıyla, 52 yaşınızı dolduracağınız 9 Ağustos 2022 tarihinde Bağ-Kurdan emekli olabilirsiniz.
Sigortalı bir işte çalışarak en az 1260 gün prim ödemeniz halinde, SSK da emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5375 gün prim ödeme ve 50 yaş şartlarına tabi olursunuz. 1260 günden sonra prim ödemeseniz de 50 yaşınızı dolduracağınız 9 Ağustos 2020 tarihinde emekli olabilirsiniz. Daha az prim ödemenize karşın iki yılda erken emekli olacağınızdan, SSK dan emekli olmanız avantajlı.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com