Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

5 Nisan 2012 Perşembe

Askerliğimi borçlanmamın ne avantajı olur?

Askerlik borçlanmasının emekli aylığına faydası prime esas kazancınızın tutarına bağlı

Soru: 10 Temmuz 1966 doğumluyum. İlk sigorta başlangıcım 5 Temmuz 1984 dır
1984 senesinden itibaren SSK’lıyım. Şu anda 5300 gün prim ödemem var. Daha önce 48 yaşımı dolduracağım 5 Temmuz 2014 tarihinde emekli olacağımı söylemiştiniz. Emekliliği hak kazandığım zaman kadar 6200 günüm olacak. Sorum şu, askerliğimi borçlanarak 6200 günü 6750 güne çıkartarak emekli olsam, askerlik borçlanmasının bir faydası olur mu? Askerlik borçlanmasını yatırayım mı? Askerliğimi borçlanmamın ne avantajı olur? Emekli aylığımı ne kadar etkiler? Aydınlatırsanız çok memnun olurum.


Remzi BAYSAL

Cevap: Askerliğinizi, sigorta başlangıç tarihinden sonra yaptığınızdan askerlik borçlanması emekli olma şartlarınızı değiştirmez. Sadece prim gün sayınızı artırır. Askerlik borçlanmasıyla priminizi artırmanızın emekli aylığınıza faydası olabilmesi için, üstünden prim ödediğiniz kazanç tutarının tüm çalışma döneminizde yüksek olması lazım. Başka bir ifadeyle, çalışma süreniz boyunca prime esas kazanç tutarının üst sınırından(bugün için 5.762.25 TL’dir) veya üst sınıra yakın bir kazanç tutarı üstünden örneğin, 3.000, 4.000 TL gibi bir kazanç tutarı üstünden prim ödemiş olmanız gerekir. Aksi takdirde, askerlik borçlanması emekli aylığınızı artırmaz.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com