Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

5 Nisan 2012 Perşembe

Emeklilere eş durumundan tayin var mı?

Eşiniz sizin yanınıza gelmeyecek siz eşinizin yanına gideceksiniz

Soru: 20 Ocak 1970 doğumluyum. 8 Eylül 1989 tarihinde astsubay olarak göreve başladım ve 16 Nisan 2011 tarihinde istifa ederek görevimi bitirdim. İlgili evraklarımı SGK' ya teslim ettim. Emeklilik tarihim şu ana kadar bildirilmedi. Ne zaman emekli olurum? Ayrıca, SGK’ da 21 Ocak 1988 tarihlerinde de 145 gün çalışmışlığım mevcuttur.


Emeklilik tarihimin hesaplanarak tarafıma bildirilmesini ve kamuda çalışan eşimin tayinini ne zaman ikamet ettiğim adresime götürebilirim?
Metin TOPAL

Cevap: Emekli olmak için, 25 tam yıl fiili hizmet süresi ve 49 yaş şartlarına tabisiniz. Ancak, 5 yıl 4 ay 24 gün olan fiili hizmet süresi zammı hakkınızla fiili hizmet sürenizi doldurmaktasınız. Fiili hizmet süresi zammınız yaş haddinizden düştüğünüzde emekli olacağınız yaş haddi 43 yaş 7 ay 6 güne düşmektedir. Bu yaşı dolduracağınız 26 Ağustos 2013 tarihinde emekli olabilirsiniz.

Emeklilere eş durumundan tayin yok. Eşiniz sizin yanınıza değil siz eşinizin çalıştığı yere gideceksiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com