Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

5 Nisan 2012 Perşembe

Bulgaristan göçmeni olan yakınımız nasıl emekliliğe hak kazanır?

Soru: Yazılarınızı takip etmekteyim. Bizleri bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. 01.06.1940 doğumlu erkek yakınımızın 08.03.1993-30.11.1997 tarihler arasında Bağ-Kur kapsamında 4 yıl 8 ay 22 günlük çalışması var. 2011 yılında da 34 günlük SSK'lı çalışması var. Bulgaristan göçmeni olan yakınımızın Bulgaristan’da da 4 bin 200 gün çalışmışlığı bulunmakta. Bu yakınımız kaç gün yurtdışı borçlanması yaparak yaştan emekliliğe hak kazanır?


Ahmet KARA

Cevap: Yakınınız bin 736 gününün üzerine Bulgaristan'daki çalışmasından 3 bin 764 günlük bir borçlanma yaparsa Bağ-Kur yaştan emekliliğini hemen kazanır. Ancak bu borçlanmayı yapabilmesi için Bulgaristan'dan göçünün zorunlu göç kapsamında olması gerekir. Bulgaristan zorunlu göç borçlanması yapamıyorsa o takdirde bin 226 gün daha SSK'lı olarak çalışarak bu sürenin sonunda da SSK'lılıktan emekli olabilir.

Şevket Tezel - SÖZCÜ

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com