Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

5 Ekim 2011 Çarşamba

Yunanistan ile Türkiye birleşecek iddiası!

Yunanistan, Türkiye ile birleşiyor mu?

Yunanlı profesör, Yunanistan'ın kurtuluş için AB'den ayrılıp Türkiye ile birleşeceğini iddia etti.


İHLAS SON DAKİKA - Gediz Üniversitesi'nde ders vermeye başlayan dünyaca ünlü Yunan asıllı Türkolog Prof. Dr. Dimitri Kitsikis, batmanın eşiğine gelen Yunanistan'ın Avrupa'dan kopacağını, Türkiye'yle birleşeceğini savunuyor.

Kistikis, "En koyu Yunan milliyetçiler bile krize karşı bu çözüm üzerinde duruyor." diyor. Prof. Dr. Kitsikis, Gediz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Siyaset Bilimi ve Uygarlıklar Tarihi konularında misafir öğretim üyesi olarak ders veriyor. Yaşamını Kanada ve Yunanistan'da sürdüren Kitsikis, Türk ve yabancı öğrencileri güncel gelişmeler hakkında da bilgilendiriyor.

BENİM 50 YILLIK HAYALİM

15 yıl önce yayımlanan "Türk-Yunan İmparatorluğu" adlı kitabıyla dünyada yankı uyandıran tanınmış tarihçi, son yaşananların kendisini haklı çıkaracağını söylüyor. Yunanistan'ın batmanın eşiğine geldiğini, ekonomisinin çöktüğünü, tek kurtuluşunun ise komşusu Türkiye'yle ilişkilerinde yepyeni bir dönem açmakta olduğunu dile getiriyor. "Benim 50 yıllık hayalim, Osmanlı döneminde 400 yıl boyunca kardeşçe yaşamış iki toplumun tekrar biraraya gelmesiydi." diyen Dimitri Kitsikis, "Çamlıca Hayali" adlı kitabında bunun üzerinde durduğunu anlatarak, İstanbul'un Türkiye ve Yunanistan'ın Brüksel'i olabileceğini anlatmaya çalıştığına dikkat çekiyor:

YUNANİSTAN'I ANCAK TÜRKİYE KURTARABİLİR

"Konfederasyon tarzında iki devletli, çevredeki diğer ülkelerin de şemsiyesi altına girebileceği yeni bir oluşum hayalimin gerçekleşeceğine olan inancım şimdi çok daha güçlü. Avrupa Birliği (AB)'nden kopacak Yunanistan'ı, ancak Türkiye kurtarabilir. Yunanistan'da bu konuşuluyor, en koyu Yunan milliyetçiler bile birliktelikten bahsediyor. Şartlar, müthiş bir değişimi hazırladı. Osmanlı'dan bağımsızlığın ilan edildiği 25 Mart 1821 tarihi artık özgürlük gününden çok, çöküşün başlangıcı olarak değerlendiriliyor."

TÜRKİYE VE YUNANİSTAN GÜCÜNE GÜÇ KATACAK

Prof. Dr. Kitsikis, birlikteliğin Türkiye ve Yunanistan'ın gücüne güç katacağının altını çiziyor. Buna daha önce AB'nin en büyük engel olduğuna dikkat çekerek, bu engelin adım adım ortadan kalktığını söylüyor. AB ile Yunanistan ilişkilerinin bundan böyle eskisi gibi olamayacağına vurgulayarak, "Bir süre beraber çalıştığım merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal da hayalimi destekliyordu ama günün koşulları nedeniyle henüz olgunlaşmamış bir fikirdi. Şimdi ise tam zamanı. İki ülke arasında arabulucuk yapmaya, her türlü göreve hazırım. Bu konu, yakında daha çok konuşulacak. Birbirimizle karşı karşıya gelmemiz için sebep yok, tekrar biraraya gelmemiz için ise çok. Ben iyimserim; Avrupa'da çıkan, en çok da Yunanistan'ı etkileyen ekonomik kriz, göreceksiniz çok şey değiştirecek." ifadelerini kullanıyor. Kaynak: ENSONHABER

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com