Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

5 Ekim 2011 Çarşamba

Kanada'da yayınlanan Free Press gazetesinin haberine göre Beşşar Esad; Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na neler söyledi?

Esad: Ortadoğu'yu ateşe veririm

Kanada'da yayınlanan Free Press gazetesinin haberine göre Beşşar Esad'ın Davutoğlu'na söylediği sözler ipleri kopardı.


İHLAS SON DAKİKA - Kanada’da yayınlanan Free Press gazetesi, batılı istihbarat kaynaklarına dayanarak verdiği haberde Suriye ile Türkiye arasında gerçekleşen son görüşme sırasında Suriye lideri Esad’ın kullandığı ifadelerin Ankara’nın Suriye ile ipleri tamamen koparmakta en önemli etken olduğunu yazdı.

VERİLEN SON ŞANSTI

Gazetenin Ortadoğu muhabiri Samuel Segev imzalı habere göre Türkiye’de 2002 yılında iktidarın değişmesinin ardından Suriye ile sıcak yürüyen ilişkiler vizelerin kaldırılması ile birlikte daha da gelişti. Ancak Esad’ın reform isteyen vatandaşlarının üzerine tankları göndermesinin ardından Erdoğan defalarca uyarıda bulunduğu Esad’a 9 Ağustos’ta Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu gönderdi. Davutoğlu aynı zamanda Abdullah Gül tarafından Esad’a hitaben yazılmış bir mektubu da Suriye liderine verecekti. Bu Türkiye’nin Esad’a vereceği son şans olacaktı. Ancak daha ziyaret gerçekleşmeden havanın gerilimli olacağı belliydi.

TÜRKİYE'DEN SERT BİR YANIT ALIR

Suriye lideri Esad’ın siyasi danışmanı Dr. Bouthina Şaban, Davutoğlu ’nun Şam’a “sert bir mesaj” götürmesi beklentileri üzerine, “Eğer Türk Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Suriye’ye sert bir mesaj iletecek olursa sivillere, ordu ve polis üyelerine karşı silahlı terörist grupların acımasız öldürmelerini ve cinayetlerini kınamayan Türkiye’nin tutumu konusunda daha sert bir yanıt alır” sözleriyle tepkisini belirtti.

OSMANLI DÖNEMİ KAPANDI

Davutoğlu bu atmosferde Şam’a inip Esad ile tam 6 saat süren uzun bir görüşme gerçekleştirdi. Ancak Esad’ın görüşmenin son dakikalarında sarfettiği sözler Davutoğlu’na adeta meydan okuma şeklindeydi. Suriye lideri, “Osmanlı padişahlarının dönemi kapandı. Suriye Arap kimliği yerine bir kez daha Osmanlı’nın içinde yer almayı asla kabul etmeyecek. Ankara bir kez daha Arap dünyasının karar merkezi olamaz” dedi.

Bu sözler Ankara için Şam ile iplerin tamamen kopması anlamına geldi. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Esad’la 9 Ağustos’ta Şam’da Devlet Başkanlığı Sarayı’nda biraraya gelmişti.

ORTADOĞU'YU ATEŞE VERİRİM

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, ülkedeki muhaliflere yönelik katliamlar dolayısıyla kendisini uyaran Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na adeta tehditler savurduğu ortaya çıktı. Esad, NATO’nun Suriye’yi vurması halinde sadece birkaç saat içinde bütün Ortadoğu’yu ateşe vereceklerini söyledi. İran'ın Fars Haber Ajansı’nın haberine göre, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun 9 Ağustos’ta Şam’da Beşşar Esad’la yaptığı en son görüşme oldukça gergin geçti. Davutoğlu Esad’a, ABD’nin uyarısını iletti. Ancak ajansa göre Esad’tan sert bir tepki geldi. Fars ajansına göre Esad, "Şam’a karşı çılgınca bir önlem alınırsa, sadece altı saat içinde Golan Tepeleri’ne yüzlerce roket ve füze yığar, Tel Aviv’e ateşlerim" dedi. Esad ayrıca, Şam’ın Lübnan Hizbullah’ını da harekete geçirerek İsrail’i roket ve füze yağmuruna tutturacağı tehdidini savurdu. Esad, "İsrail öyle bir füze yağmuruna tutulur ki, İsrail’in casus kurumları bile hayal edemez" diye konuştu. Roket ve füze saldırılarının kendilerine karşı gerçekleştirilecek bir saldırıdan sonraki ilk üç saat içinde başlayacağını iddia eden Suriye lideri, sonraki üç saat içinde de İran’ın Körfez’deki ABD gemileriyle Amerikan ve Avrupa çıkarlarını hedef alacağını savundu.

Kaynak: ENSONHABER

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com