Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

14 Haziran 2011 Salı

Emekli olmak için askerlik borçlanması yaptığım zaman nasıl emekli olabilirim?

190 gün askerlik borçlanmasıyla bir yıl erken emekli olursunuz

Soru: 25 Mart 1964 doğumluyum. 1 Aralık 1985 SSK’lı oldum. 1984-1985 yılları arası askerlik yaptım. 7400 gün sigortam var. Emekli olmak için askerlik borçlanması yaptığım zaman hangi tarihte emekli olabilirim?
Cengiz DOĞAN

Cevap:
Emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5300 gün prim ödeme ve 49 yaş şartlarına tabisiniz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan bundan sonra prim ödemeseniz de, 49 yaşınızı dolduracağınız 25 Mart 2013 tarihinde emekli olabilirsiniz. Sigorta başlangıç tarihinden önce yaptığınız askerliğinizin 190 gününü borçlanmanız halinde, başlangıç tarihiniz 190 gün geri gider ve emekli olmak için; 5225 gün prim ödeme ve 48 yaş şartlarına tabi olursunuz. Ve 48 yaşınızı dolduracağınız 25 Şubat 2012 tarihinde emekli olabilirsiniz. 190 gün askerlik borçlanması bir yıl erken emekli ettiğinden borçlanmanızda yarar var.


Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız  Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com