Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

14 Haziran 2011 Salı

Acaba en erken ne zaman emekli olabilirim?

SSK dan emekli olmanız avantajlı

Soru: 24 Ocak 1962 doğumluyum. Sigortaya giriş tarihim 30 Kasım 1978 dir. SSK ya 1997'ye kadar 3797 gün prim ödedim. 2001 yılında Bağ-Kur' a geçtim ve hala Bağ-Kur’a primi ödüyorum. Acaba en erken ne zaman emekli olabilirim? Ayrıca askerlik borçlanmasını ödersem, benim için herhangi bir kolaylık olur mu?

Gökhan ÇETİNYÜRÜR

Cevap:
Bağ-Kurda emekli olmak için; 25 tam yıl prim ödeme ve 52 yaş şartlarına tabisiniz. Toplam prim ödemenizi 9000 güne tamamlayacağınız tarihte Bağ-Kurdan emekli olabilirsiniz. Askerliğinizi borçlanmanız halinde, primi askerlik süreniz kadar erken tamamlayacağınızdan, askerlik süreniz kadar erken emekli olabilirsiniz.
Torba yasa ile, 1 Mart 2011 tarihinden itibaren Bağ-Kurlulara faaliyetlerine son vermeden sigortalı çalışarak prim ödeme imkanı getirildi. Sigortalı çalışarak 1260 gün prim ödemeniz halinde, SSK da emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5000 gün prim ödeme ve 44 yaş şartlarına tabi olursunuz. Ve prim ödemenizi 1260 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz.

Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız  Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com