Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

14 Haziran 2011 Salı

Askerlik nedeniyle işinden ayrılan kıdem tazminatını nasıl alabilir?

Askerlik nedeniyle işinden ayrılan kıdem tazminatını alabilir

Soru: Yaklaşık 3 yıl 9 aydır bir resmi kurumda müteahhit elemanı olarak çalışıyorum. Vatani görevimi yapmam için işten ayrılmam gerekiyor. Kıdem tazminatı, yıllık izinler vs. nasıl alabilirim? Kendi isteğimle ayrıldığım için bu haklarım sona erer mi? Bu süre zarfı içinde şirketten yıllık izin ücretlerimi almadım. Aydınlatırsanız sevinirim.
Uğur CİNİVİZ

Cevap:
Askerlik nedeniyle işinden ayrılan, kıdem tazminatını, ücret ve ücrete bağlı diğer haklarını alarak işinde ayrılabilir. Askere gideceğinize dair belgeyi işverene ibraz ederek, kıdem tazminatınızı, varsa ücret alacağınızı, fazla çalışma ücretinizi ve kullanmadığınız yıllık izin sürelerinin ücretini talep etmeniz halinde, işveren söz konusu ödemeleri yapacaktır.


Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız  Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com