Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

14 Haziran 2011 Salı

Bağ-Kurlular ve Emekli Sandığı iştirakçileri hangi haktan yararlanamıyor?

Eşiniz borçlanma yoluyla emekliliğini iki yıl öne çekemez

Soru: Eşim 2006 yılında şirket kurana kadar hiçbir sosyal güvenlik kurumuna kayıtlı değildi. 2006 dan beri Bağ-Kura kayıtlı. 2002 de doğum yaptı. 2 yıllık prim ödeyip emekliliğini 2 sene önceye aldıramaz mı?
Adnan AKSOY
Cevap:
Doğum borçlanması, sigortalı çalışanlara tanınan bir haktır. Bağ-Kurlular ve Emekli Sandığı iştirakçileri bu haktan yararlanamıyor. Eşiniz doğum borçlanması yapamaz. Mevzuatta gerideki prim ödenmemiş boş günleri borçlanarak kazanma usulü olmadığından, eşiniz borçlanma yoluyla emekliliğini iki yıl öne çekemez.


Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız  Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com