Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

14 Haziran 2011 Salı

Son 3.5 yıl sigortaya geçiş yapıp SSK'ya emekli olabilir miyim?

Basit usulde vergiye tabi olma şartlarından biride işin başında bulunmaktır

Soru: 20 Ekim 1966 doğumluyum. 1986 askerliğimi yaptım. 10 Ekim 1988 sigorta başlangıcım. 3864 gün prim ödemem bulunmakta. 24 Eylül 2001 de Bağ-Kura geçtim. Bağ-Kurada 3813 gün prim ödedim. Toplam 7677 gün prim ödemem bulunuyor. Halen Bağ-Kura devam ediyorum. Basit usulde vergiye tabi olan bir dükkânım bulunmakta. Son 3.5 yılı ödemek şartıyla sigortaya geçiş yapıp sigortadan emekli olabilir miyim? Ne zaman emekli olurum?
Suat YUSUF
Cevap:
Askerlik sürenizi borçlanmanız halinde, Bağ-Kurda emekli olmak için; 25 tam yıl prim ödeme ve 51 yaş şartlarına tabi olursunuz. Ara vermeden 1 Temmuz 2014 e kadar prim ödeyerek toplam prim ödemenizi 25 tam yıla tamamlamanız şartıyla, 51 yaşınızı dolduracağınız 20 Ekim 2017 tarihinde emekli olabilirsiniz.

Sigortalı çalışarak 1260 gün prim ödemeniz ve askerlik sürenizin 140 gününü borçlanmanız halinde, SSK da emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5375 gün prim ödeme ve 50 yaş şartlarına tabi olursunuz. 1260 günden sonra prim ödemeseniz de, 20 Ekim 2016 tarihinde emekli olabilirsiniz. Fakat basit usulde vergiye tabi olma şartlarından biri de “....kendi işinde bir fiil çalışmak veya bulunmak” dır. Sigortalı çalışmanız kendi işinizin başında bulunmanızı engelliyorsa, basit usulden çıkartılabileceğinizi de göz ardı etmemelisiniz.


Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız  Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com