Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

4 Şubat 2016 Perşembe

Eşim normal emekli veya yaş haddinden emekli ne zaman olabilir?


Eşinizin SSK’dan yaş haddinden emekli olması avantajlı
Soru: Eşim 27 Aralık 1970 doğumludur. 10 Kasım 1995 tarihinde ilk sigorta girişi yapılmış olup 17 gün çalışmıştır. Daha sonra 2 Ağustos 2014 ve 26 Eylül 2015 tarihleri arasında çalışarak 413 gün SGK primi daha olmuştur.  Aralık 2015 ayından itibaren İsteğe bağlı sigorta primi ödemeye başladık. 2 tane çocuğumuz var. (1992 ve 1994 doğumlu) Eşimin normal emekli veya yaş haddinden emekli ne zaman olabilir?
Nevzat TÜTÜNCÜOĞLU
Cevap: Sigorta başlangıç tarihinden önceki doğumlar borçlanılamıyor. Eşinizin doğumları sigorta başlangıç tarihinden önce olduğundan maalesef doğumlarını borçlanarak gün kazanamaz. İsteğe bağlı prim ödemeleri Bağ-Kura sayılıyor. Prim ödemelerini isteğe bağlı devam ettirmesi halinde, primini 5400 güne tamamlayacağı tarihte Bağ-Kurdan yaş haddinden emekli olabilir. Eşinizin SSK’dan emekli olması avantajlı. Son 1260 gün prim ödemesini sigortalı bir işte çalışarak SSK’ya ödemek şartıyla, 5395 gün daha prim ödeyerek toplam primini 5825 güne tamamlayacağı tarihte emekli olabilir. (ara vermeden prim öderse Ocak 2031 ayı sonunda) Ayrıca priminin son 1260 günü sigortalı çalışarak ödemek şartıyla, 3170 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 3600 güne tamamlaması şartıyla, 58 yaşını dolduracağı 28 Aralık 2028 de emekli olabilir. Eşiniz için bu seçenek avantajlı.
Ekrem SARISU - POSTA

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA


Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz soruları emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz!

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com