Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

4 Şubat 2016 Perşembe

4 yıllık üniversite süremi 2008 yılında çıkan yasa gereği borçlanmam halinde, emeklilik yaşımdaki değişikliği öğrenebilir miyim?

Borçlanma emeklilik yaşınızı değiştirmez

Soru: 1979 doğumluyum. 2008 Nisan ayında emniyet teşkilatın da göreve başladım. Meslek öncesi 870 gün SSK primim var. Ve 8 ay askerlik suremi ise borçlanmadım.
1996 ile 2000 arasında ki 4 yıllık üniversite süremi 2008 yılında çıkan yasa gereği borçlanmam halinde, emeklilik yaşımdaki değişikliği öğrenebilir miyim?
Alpaslan KAYA
Cevap: Emekli Sandığından emekli olmak için: 25 yıl fiili hizmet ve 60 yaş şartlarına tabisiniz. Polis memuru olarak hak kazanacağınız fiili hizmet süresi zammınızın, yarısı(üç yılı geçmemek üzere) emeklilik yaşınızdan düşülecektir. Okul sürenizi borçlanmanız emekli olacağınız yaşı değiştirmez. Polis memuru olarak çalışmaya devam ederseniz ve unvanınız değişmezse, 55 yaşınızı dolduracağınız tarihte yaş haddinden resen emekliye sevk edilirsiniz.
Ekrem SARISU - POSTA

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA


Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz soruları emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz!

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com