Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

6 Mart 2014 Perşembe

Yeni çıkacak Torba Kanunda böyle bir şansımız var mı?

Özürlü çocuk annesine verilen haktan babalarda yararlansın

Soru:2. Şubat 1968 doğumluyum. 1 Aralık 1985 tarihinde sigortalı oldum.7250 gün prim ödemem var. Size sormak istediğim konu; yüzde 96 özürlü babasıyım. Duyduğum kadarıyla sadece anneler için erken emeklilik var. Babalar içinde erken emeklilik şansı var mı? Yeni çıkacak torba kanunlarda böyle bir şansımız var mı? Bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.

Mehmet YAMAN

Cevap: Sorunuzda da belirttiğiniz gibi özürlü çocuğu olan annenlere sosyal güvenlik avantajı sağlandı.  Özürlü çocuğu olan annelerin 1 Ekim 2008 den sonra ödediği prim dörtte bir oranında artırılıyor. Artırılan gün sayısı ayrıca emekli olunacak yaş haddinden düşüyor. Maalesef bu uygulamadan babalar yararlanamıyor. Bu gün için babalara da bu hakkın verilmesine ilişkin bir çalışma yok. Ancak önümüzdeki dönemde üç önemli seçim var. Siyasi otorite isterse, Mecliste bulunan torba yasaya bir madde ekleyerek babalara da bu hak verilebilir. En azından eşi çalışmayan babalara bu hakkın verilmesi son derece yerinde ve adil bir uygulama olur. Bundan sonra prim ödemeseniz de, 49 yaşınızı dolduracağınız 2 Şubat 2017 de emekli olabilirsiniz.


Ekrem SARISU - POSTA


--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK İŞLEMLERİ

Emeklilik Tarihinizi Hesaplatmak için tıklayın
SGK Hizmet Birleştirme İşlemleri hakkında bilgi için tıklayın
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvurularınız için tıklayın
Bağ-kur Hizmet ve Prim Borcu Sorunlarınız için tıklayın
Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Hesabı için tıklayın
Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları için 
tıklayın

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com