Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

6 Mart 2014 Perşembe

Süper emekliler ne istiyor?


Süper emekli çare bekliyor
Evini, arabasını satıp süper emeklilik hayali kuranlar, bin pişman oldu....
Değişen yasayla maaşları dondurulan süper emekliler şimdi perişan

Süper emekliler dert küpü. Birikimlerini vererek süper emekli olanlar, mağdur olduklarını belirtiyor, çare bekliyor. Haziran 1987'de çıkartılan yasa ile büyük bir heyecan dalgası yaratılarak başlatılan süper emeklilik sistemi, hüsrana dönüştü. Pek çok kişi evlerini, arabalarını veya arsalarını satıp, hatta borç para alıp, toplu para yatırarak süper emekli oldu. O zaman 6 sıfır atılmadan önceki para ile 5 milyon lirayı bulan paralar yatırılarak süper emeklilik hakkı elde edildi. Ancak Ekim 1988'de Anayasa Mahkemesi'nin verdiği iptal kararı sonrası süper emekliler için hüsran başladı. Bu tarihten sonra süper emeklilerin maaşları dondurularak, diğer emeklilerle eşitlenmek istendi. Fakat yüksek enflasyon sonucu süper emeklilerin ücretleri çok fazla eridi. Emeklilerin sesini duyuran TAKVİM'e süper emeklilerden de telefon yağıyor. Mağdur olduklarını ve hak ettikleri maaşı alamadıklarını söyleyen süper emekliler, gazetemiz aracılığıyla yetkililere şöyle sesleniyor: "Elimizde ne varsa verdik hayal kırıklığı yaşadık. Birikimlerimiz gitti. Maaşlarımız çok düşük. Ya maaşımız artsın yada ödediğimiz paralar geri verilsin." 

NELER OLMUŞTU?
Süper emeklilik serüveni, 20 Haziran 1987 günü TBMM'den geçen 3395 sayılı Kanun ile başladı. Anayasa Mahkemesi, "Aynı sosyal güvenlik kurumu içerisindeki sigortalılardan bir gruba, özel bir güvenlik uygulaması sosyal güvenlik ilkeleriyle bağdaşmaz" gerekçesiyle işlemi iptal etti. İptal kararı 26 Ekim 1988 tarihinde alındı. 

Kaynak: TAKVİM


--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK İŞLEMLERİ

Emeklilik Tarihinizi Hesaplatmak için tıklayın
SGK Hizmet Birleştirme İşlemleri hakkında bilgi için tıklayın
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvurularınız için tıklayın
Bağ-kur Hizmet ve Prim Borcu Sorunlarınız için tıklayın
Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Hesabı için tıklayın
Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları için 
tıklayın

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com