Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

6 Mart 2014 Perşembe

Bağ-Kura geriye yönelik kayıt hakkı verilme ihtimali hk.

Bağ-Kura geriye yönelik kayıt hakkı verilebilir

Soru: Kayınpederim 1952 doğumlu. Kendisinin mesleği Kasaplık olup Bağ-Kura 1975 yılında kayıt olmuş, ama primlerini ödemediği için kaydı silinmiş. Daha sonra Kasap dükkânını kardeşleri üzerine devir etmiştir. Bundan sonrada sosyal güvence için herhangi bir işlem yapmış ve ilgilenmemiştir. Kendisi şu anda çalışamıyor ve herhangi bir gelir kaynağı da bulunmuyor.  Kendi adına kayıtlı memleketindeki Erzincan’ın köyünde gelir sağlamayan  boş tarlaların ve İstanbul da kendisinin ikamet ettiği adına kayıtlı gayrimenkulünden başka mal varlığında yoktur. Eşi sağ olup tek baktığı kişi ev hanımı eşidir. Kayınpederimin nasıl bir yol izlemesi gerekiyor. Konu hakkında yönlendirme ve yardımlarınızı rica ederiz.

Erkan ÇAKIN

Cevap: Kayınbabanız bugün isteğe bağlı sigortalı olup prim ödemeye başlarsa emekli olmak için 5400 gün(15 tam yıl) prim ödemesi gerekiyor. Askerliğini(20 ay kabul edilmiştir) borçlanması halinde, 13 yıl 2 ay prim ödeyerek emekli olabilir.

Kayınbabanız gibi Bağ-Kura süresi içinde kayıt ve tescilini yaptırmayanlar için, mecliste bulunan torba yasaya bir madde konarak, vergi mükellefiyet tarihinden itibaren Bağ-Kura kayıt imkânı verilmesi isteniyor. Şayet siyasi otorite sigortalıların bu istemlerine kayıtsız kalmaz da, kaydını süresi içinde yaptırmayanlara geriye yönelik Bağ-Kura kayıt hakkı verilirse, kayınbabanız 1975 yılından Bağ-Kura kaydını yaptırır ve 15 tam yıl borçlanma ile emekli olabilir. Yasa çıktığında burada gerekli açıklamaları yaparız. Gazeteniz Postayı takip etmeye devam edin.

Ekrem SARISU - POSTA


--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK İŞLEMLERİ

Emeklilik Tarihinizi Hesaplatmak için tıklayın
SGK Hizmet Birleştirme İşlemleri hakkında bilgi için tıklayın
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvurularınız için tıklayın
Bağ-kur Hizmet ve Prim Borcu Sorunlarınız için tıklayın
Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Hesabı için tıklayın
Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları için 
tıklayın

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com