Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

8 Haziran 2013 Cumartesi

Antalya'nın bilinmeyen diğer yüzü


Antalya'nın diğer yüzü kar tünelleri
Antalya'nın Alanya, Akseki ve Gündoğmuş ilçelerinde yaylalara gidenler, karşılaştıkları kar manzarasıyla kış mevsimini yeniden yaşıyor.



Hava sıcaklığının gündüz 20, gece ise 0 derece kaydedildiği 2 bin 100 rakımlı Alanya'nın Söbüçimen, Topbaş, Gündoğmuş'un Güzelbağ Yaylası ile Akseki Morca ve Göktepe yaylalarında kardan kapanan yolları açmak için İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, kalınlığı 1 ile 8 metreye ulaşan karla kaplı yayla yollarını açmak için aralıksız çalışıyor. Alanya ve Gündoğmuş'tan yaylaya çıkanlar, kar tabakasının içinden açılan tünelden geçerek yaylalarına ulaşıyor. İl Özel İdaresi ve belediyelere ait iş makinelerinin birlikte yürüttükleri yol açma çalışmalarında kar kalınlığının 8- 10 metreye ulaştığı bölümlerde, yolun temizlenmesi yerine tünel açılması tercih ediliyor.

Karda piknik keyfi

Yaylaya çıkan vatandaşlar, karda piknik yaparak eğleniyor. Karla mücadele ekiplerinin yolu açmak için çalıştığını anlatan Alanyalı çoban Mustafa Bağcın, geçen yıla göre bu yıl yayla yollarını daha erken açıldığını ve koyun sürülerini yaylaya 7 gün süren yolculukla yaya olarak götürdüğünü söyledi. Bağcın, "Alanya'dan 500 koyunluk sürüyle yaylamıza çıktık. Geçen yıl 17 Mayıs'ta çıktığımız yaylaya bu yıl yolların erkenden açıldığını duyarak 1 Mayıs'ta çıkabildik" dedi.

Yaylada havanın çok soğuk olduğunu, geceleri su birikintilerinin donduğunu anlatan Bağcın, dağların karla kaplı olmasının güzel manzaralar oluşturduğundan söz etti.


Yaylaya çıkan kar görünce hayret ediyor

Alanya'dan kar görmek ve piknik yapmak amacıyla 2 bin 600 metre rakımlı Söbüçimen Yaylası'na çıkan Türkler Beldesi sakinlerinden Mustafa Şahin de sahiller sıcaktan kavrulurken yaylalardaki kar tabakasının kendilerini şaşırttığını belirtti. Çocuklarıyla birlikte bu doğal güzelliği görmek için yaylaya çıktıklarını kaydeden Şahin, "Yaylalar, kar ve akarsularıyla çok güzel. Dünyanın neresinde böyle güzellik var? Antalya ve Alanya sıcaktan kavrulurken, yaylalarımızdaki bu güzellikleri herkesin görmesini tavsiye ederim" diye konuştu.

Alanya'dan fotoğraf çekmek amacıyla yaylaya çıkan amatör fotoğrafçı Hüseyin Bostancı da şöyle konuştu:

"Yaylaların doğal güzelliklerini görmek ve fotoğraflayıp paylaşmak için, önce Eğrigöl Yaylası'na gittim. Eğrigöl Yaylası'nda bir gece kaldım. Yaylada 5- 6 metre kalınlığında kar tabakası var. Bir kaç gün önce Alanya sahilinde yüzüyorduk, burada kar tabakasıyla karşılaştım. Tişörtle gezerken burada kışlıklarımızı giydik. Yaylanın bazı yerlerinde kar kalınlığı çok daha fazla. Ancak yol açık. Yayla yollarından tek tük de olsa araçlar geçiyor. Ancak şu anda yaylalar çok sakin ve sessiz. Sıcaktan bunalanlara buraya gelmelerini öneriyorum."

MİLLİYET

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com