Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

25 Eylül 2012 Salı

Konut satışları hızlandı Emlak Konut gaza bastı

Konut satışları hızlandı Emlak Konut gaza bastı


Ağaoğlu Maslak 1453 ve Bahçetepe İstanbul projelerinin ortağı olan Emlak Konut GYO, bu projelerdeki satış oranının artması üzerine yeni projeler için gaza bastı. Murat Kurum yeni projeler üretmeye devam edeceklerini açıkladı.


Son 10 yılda ülkede yaşanan ekonomik ve siyasi istikrar sayesinde enflasyon ve faiz oranlarında ciddi anlamda düşmesiyle birlikte birçok sektörde olumlu gelişmeler yaşandı. Bu düzelmeden en çok etkilenen sektörlerden birisi de inşaat sektörü oldu. Faizlerin düşmesi ve vadelerin uzamasıyla konut sahibi olmanın kolaylaştığı sektördeki bu gelişmeler konuta olan talebi de artırdı.

Sahip olduğu marka değeri ve tüketici güveni sayesinde artan konut talebinden önemli ölçüde pay alan Toplu Konut İdaresinin iştiraki olan Emlak Konut’un da, son on senede projelendirdiği konut sayısı yetmiş bine yaklaştı.

Gayrimenkul sektöründeki olumlu gelişmelere  ilişkin açıklamalarda bulunan Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, “Sektörle ilgili olarak özellikle son bir yılda hem hükümetimiz tarafından ve hem de Çevre ve Şehircilik bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından yapılan düzenlemeler konuta olan talebi arttırdı. Sektör olarak durgun geçen yaz döneminin ardından satışlarda hızlı bir yükseliş trendine girdik. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın üzerinde çalıştığı yabancıların Türkiye’de konut almasını kolaylaştıracak yasa ile de sektörde fırtına gibi eseceğiz” dedi.

1 milyar liraya yaklaştı
Geçen hafta itibariyle Emlak Konut Gelir Paylaşımı yöntemi ile ihale ettiği iki yeni projenin satışına başlandığını ifade eden Kurum, “Bu iki projede bir hafta da yaklaşık 2 bin konutun satışı gerçekleşti. Son rakamlara göre Ağaoğlu Maslak 1453 projesinde bin ikiyüz ve Bahçetepe projesinde 800 konut satışı gerçekleşti. Bu iki projenin bir haftalık satış tutarı bir milyar liraya yaklaştı” dedi.

Bu satışların kriz söylemi içinde olanlara ya da piyasada arz fazlası var diyenlere verilecek en iyi cevap olduğunu belirten Kurum ‘Bu satışlarında katkısıyla Emlak Konut olarak bu yıl için hedef olarak koyduğumuz 10 bin konut satışını yakalayacağımızı düşünüyorum. Emlak konut olarak her geçen gün portföyümüze kattığımız yeni arsalar üzerinde geliştireceğimiz projelerle bu rakamı daha da yukarıya taşıma azmindeyiz” diye konuştu.

YENİ PROJELER YOLDA
Firmanın yeni projelerine değinen Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, “İnşaat sektöründeki bu olumlu gelişmeler bizi yeni projelere yöneltti. Bu kapsamda Başakşehir-Kayabaşı, Başakşehir-Hoşdere, Fatih, Gaziosmanpaşa ve Avcılar’da Toplu Konut İdaresinden satın aldığımız arsalar üzerinde hayata geçireceğimiz yeni projelerle İstanbul’un konut stoğuna katkı yapmaya devam edeceğiz” diye ekledi.

Ağustos ayının şampiyonu yine Avrupa Konutları
Emlak Konut GYO, 2012 yılının Ağustos ayına ait bağımsız bölüm satış raporunu açıkladı. Açıklanan satış raporuna göre, daha önce birçok kez satış şampiyonu olan Avrupa Konutları Atakent 3, 66 bağımsız bölüm satışıyla yeniden birinciliği göğüsledi. Artaş İnşaat imzasıyla Halkalı’da hayata geçirilen Avrupa Konutları Atakent 3’te 66 bağımsız bölüm satışı gerçekleşti. Satışlardan 27 milyon 113 bin lira gelir elde edildi. Ağustos ayında en çok satış gerçekleştirilen proje ise, Varyap ve Gap İnşaat ortaklığında Ataşehir’de inşa edilen Metropol İstanbul oldu. 40 bağımsız bölüm satışının gerçekleştiği projeden 20 milyon liralık hasılat elde edildi. Emlak Konut GYO’nun Temmuz ayı bağımsız bölüm satış raporunda Metropol İstanbul birinci olmuştu. Satışlardan 16 milyon 667 bin 355 liralık satış elde edilen Varyap Meridian de ise 31 adet bağımsız bölüm satışı gerçekleşti. Ağustos ayı içerisinde 22 projede toplam 331 bağımsız bölüm satışı gerçekleşti. Bu satışlardan Emlak Konut GYO kasasına 113 milyon 349 bin lira girdi.

Yeni projede satışa çıkmadan 951 ev sattı
Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun en büyük Projesi olan Ağaoğlu Maslak 1453’te, henüz kampanya ve resmi satışlar başlamadan, gelen yoğun talep üzerine 951 konutta 474 milyon 500 bin liralık satış gerçekleşti. Ön satışların başladığı günden itibaren Ağaoğlu merkez ofisi önünde vatandaşların oluşturduğu uzun kuyruklar ve gelen yoğun satış talebi üzerine, müşteriler Ağaoğlu’nun diğer satış ofislerine yönlendirildi. Buna rağmen My Home Maslak, My Towerland, My World Ataşehir ofislerinde de izdiham yaşandı.

Proje ortağı olan Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’ndan (EGYO) alınan bilgiye göre bir gün içinde yaklaşık 400 satış işlemi tamamlandı. Gerçekleşen yaklaşık 200 milyon liralık hasılat, bugüne kadar bir günde yapılan en yüksek satış rekoru olarak kabul ediliyor.

Finans merkezinin ofisleri yüzde 175 prim sağladı
Sarp Group’un TOKİ iştirakleri Emlak Konut GYO ve Emlak Pazarlama İnşaat (EPP) işbirliğiyle Ataşehir’de inşa ettiği Sarphan Finans Park’ta yer alan ofisler, kısa zaman diliminde hızla prim yaptı. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, Sarphan Finans Park’ta bulunan ofislerin yüzde 175’i aşan değerlenme oranıyla yatırımcısına büyük kazanç sağladığı belirtildi.
Toplam 13 kattan oluşan Sarphan Finans Park Ofis’te 4 kat otopark, lobi, resepsiyon, ön ve yan cephelere bakan ofislerde teraslar ve kat bahçeleri, panoramik asansörler, ses ve ısı yalıtımı bulunuyor. Kat bahçelerine açılan ofis katlarının bulunduğu Sarphan Finans Park Ofis toplam 123 ofisten meydana geliyor.


Konut tesliminden önce sosyal tesisleri tamamladı
Ayışığı Vadi Evleri’nin tamamlanan sosyal tesisleri 22 Eylül’de gerçekleştirilen bir organizasyon ile görücüye çıktı. Site sakinleri düzenlenen bu etkinlik ile Nisan 2013’ten itibaren yaşayacakları keyifli ve konforlu yaşama ait ilk izlenimlerini somut olarak görme şansını da elde etmiş oldu. Birçok aktivitenin sunulduğu projede hamamın yanı sıra sauna, buhar odası, masaj salonu, jakuzi, sinevizyon, kreş ve çocuk kulübü, çocuk havuzu, açık oyun parkı, kapalı oyun alanı, cafeteria gibi bölümler yer alıyor.
Ayrıca projenin sosyal alanları arasında, basket ve voleybol sahaları, tenis kortu, masa tenisi, olimpik yüzme havuzu, yürüyüş yolu, bisiklet parkuru, fitness center bulunuyor.

Yapı sektörü ekim ayında ‘hodri meydan’ diyecek
Knauf, Ekim ayında gerçekleştirilecek Knauf Arena’da en yeni ürün ve sistemlerini tanıtacak. 3-7 Ekim tarihlerinde CNR Expo İstanbul’da 10 bin metrekarelik alanda yapılacak Knauf Arena ile yapı dünyasını İstanbul’da buluşturmak amaçlanıyor.
İç cephe kuru yapı sistemleri, dış cephe kuru yapı sistemleri, modüler tavan sistemleri, mantolama ve çimento bazlı sistemler, sıva ve harç makine sistemleri, yapı market ürünleri ve proje hizmetlerinin tanıtılacağı etkinlikte, 1.200’ü aşkın ürün, 150’den fazla sistem ve 24 farklı dayanım performansı sergilenecek. Knauf Genel Müdürü Orhan Düzgün, “Yapı sektöründe bir ilk olacak Knauf Arena’da ürün, sistem ve çözümlerini uygulamalı olarak tanıtacağız” dedi. MİLLİYET

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com