Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

25 Eylül 2012 Salı

3600 günden emekli olmak için kalan günlerimi isteğe bağlı olarak mı ödemeliyim yoksa bir işyerinden sigortalı olarak mı?

266 günü ödeyip emekli olabilirsiniz


Soru: Sadettin Bey, ben 1947 doğumluyum. 07/05/1969 tarihinde SSK'lı oldum. Toplamda 2.614 prim günüm var. 720 gün askerlik borçlanması ödeyeceğim. 3600 günden emekli olmak için kalan günlerimi isteğe bağlı olarak mı ödemeliyim yoksa bir işyerinden sigortalı olarak mı? Hangi durumda daha önce emekli olurum? Fikret K.

Cevap: Fikret Bey, askerlik borçlanmasını da ödedikten sonra 3.600 günü doldurmak için geriye 266 gün eksiğiniz kalıyor. Bu süreyi ister isteğe bağlı isterseniz bir işyerinde çalışarak ödeyin fark etmez. Her iki durumda da 3.600 günü doldurduğunuz tarihte emeklilik dilekçesi verebilirsiniz.

Sadettin Orhan - BUGÜN

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com