Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

25 Eylül 2012 Salı

Çıkarsa bankacılara kuru kavaktan düdük yapmayı öğretecek kanun!

Bu kanun çıkarsa bankacılar düdük yapmayı öğrenecek


TEB Yönetim Kurulu Başkanı Canevi İstanbul Finans Zirvesi'ndeki konuşmasında, hazırlanan tüketiciyi koruma amaçlı yasa tasarısına ilişkin "Bu kanun çıkarsa bankacıların da kuru kavaktan düdük yapmayı öğrenmeleri gerekecek" dedi.


Türk Ekonomi Bankası (TEB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Canevi, hazırlanan tüketiciyi koruma amaçlı yasa tasarısı ile bankalar için komisyon alma sınırlaması veya komisyon almama gibi çok sert tedbirler düşünüldüğünü belirterek, "Bu kanun çıkarsa bankacıların da kuru kavaktan düdük yapmayı öğrenmeleri gerekecektir" dedi.

Canevi, İstanbul Finans Zirvesi'nde düzenlenen ve Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz'ın moderatörlüğünü yaptığı "bankacılar forumu"nda yaptığı konuşmada, şu anda dünyada politika seçeneklerinde ilk sırayı sistemik riskin minimize edilmesi ve büyümenin sürdürülebilmesinin yer aldığını, Türkiye'nin ise bu konuda en az sorunu olan, büyümeyi sadece yavaşlatarak fedakarlığa katılan bir ülke konumunda bulunduğunu söyledi.

İkinci konunun ise Avrupa Merkez Bankası'nın son zamanlarda aldığı kararlar çerçevesinde faiz hadlerinin bir süre daha düşük seyretmesi ve likiditenin fazla olacağı beklentisiyle piyasalardaki rahatlık olduğunu anlatan Canevi, bugünlerde Avrupa'nın karşılaştığı en önemli sorunlardan birinin ortak bir AB bankacılık düzenleme ve denetleme mekanizması olduğunu, bir merkezden kontrol edilemeyen Avrupa finans sektörünün ülkelerin kendi milli çıkarları çerçevesinde düzenlendiğinde bugün gelinen noktaya gelineceğinin görüldüğünü kaydetti.

Türkiye'deki finans sektörünün politika önceliklerine de değinen Canevi, güçlenerek çıkan bir Türk finans sektörünün bulunduğunu vurguladı.

Büyüme açısından Türkiye'de son dönemlerde yumuşak bir inişin söz konusu olduğunu anımsatan Canevi, "2012'yi yumuşak inişle yüzde 3,2-3,5 gibi bir büyümeyle kapacağız gibi görünüyor" dedi.

Sektördeki reel büyüme yumuşak inişin sonucu


Bankacılık sektöründe banka sayısında azalmaya rağmen sektörün toplam aktif büyüklüğünün Ağustos 2012de 1,3 trilyon liraya kadar çıktığını hatırlatan Canevi, ancak son dönemde sektördeki reel büyümenin yumuşak inişe bağlı uzun süredir ilk kez GSYH'dan daha yavaş olmaya başladığını söyledi.

Bunun da bilinçli bir politika olduğunun altını çizen Canevi, bilanço büyümelerindeki yavaşlamanın etkisinin kredilerde, toplam aktiflerde, mevduattaki durağan gidişte görüldüğünü belirtti.

Bankaların performans kriterlerinin tatmin edici ve rekabetçi olmaya devam ettiğini vurgulayan Canevi, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ancak hazırlanan tüketiciyi koruma amaçlı yasa tasarısı ile bankalar için komisyon alma sınırlaması veya komisyon almama gibi çok sert tedbirler düşünülmektedir. Henüz kanun çıkmadı, ama bu yasa bu haliyle çıktığı takdirde özellikle perakende, retail bankacılıkta bankalarımızın yepyeni bir arayış ve yapılanma içine girmeleri gerekir. Sayın Çağlayan'ın ortaya koyduğu gibi, nasıl ihracatçılar kuru kavaktan düdük yapmayı öğrendilerse, bu kanun çıkarsa bankacıların da kuru kavaktan düdük yapmayı öğrenmeleri gerekecektir." Canevi, konsolidasyona ilişkin bir soru üzerine de "Bence daha fazla konsolidasyon olacaktır. Yani birleşmeler yaşanacaktır. Hem yurt içinde, hem de küresel olarak... Aynı şekilde bu trendin devam edeceğini düşünüyoruz. Ancak burada şöyle bir ikilem var; kriz sırasında 'iflas edemeyecek kadar büyük' şeklinde oldukça meşhur bir slogan vardı. Daha fazla konsolidasyon oldukça, daha büyük bankalar olacaktır. O nedenle iflas konusu gelecekte de daha ciddi şekilde karşımıza çıkabilir" şeklinde değerlendirme yaptı. Milliyet


Etiketler: haber, haberler, TEB, Yavuz Canevi, Türk Ticaret Kanunu, TEB, 2012, iflas, sadece, Avrupa, Türkiye, İstanbul, Çağlayan, perakende, Avrupa'nın, Türkiye'de, Performans, Türkiye'nin, yasa tasarısı, Durmuş Yılmaz, Merkez Bankası, Avrupa Merkez Bankası 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com