Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

20 Haziran 2012 Çarşamba

İşten ayrılsam haklarım ne olur?

İşine haksız yere son verilmedikçe çalışan emekli kıdem tazminatı alamaz

Soru: Emekli çalışanım. 25 yıldır özel bir şirkette çalışıyorum. İşten ayrılsam haklarım ne olur? Tazminat alabilir miyim? Çalışmaların sırasında destek pirimi ödenmedi.


Yalçın BÜYÜK

Cevap: 25 yıldan beri emekli olarak çalıştığınız yerde adınıza destek primi ödenmemesi, işverenin sizi kayıt dışında çalıştırdığını gösteriyor. Çünkü adlığınız ücretleri ilk aydan itibaren destek primine tabi tutulması gerekiyordu. Bu durumun tespit edilmesi, işveren açından problem oluşturur.

Normalde destek primine tabi tutularak çalıştırılan emekli, işinden kendi ayrılması halinden kıdem tazminatı alma hakkı yok. Ancak işveren iş akdini haksız yere fesih ederse kıdem tazminatı alabilir. İşinizden kendi isteğiniz ile ayrılmanız halinde kıdem tazminatı alamazsınız.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com