Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

20 Haziran 2012 Çarşamba

Emekliliğe hak kazandığı halde prim ödemeye devam etmenin alınacak emekli aylığını düşürdüğünü söylüyorlar bu bilgi doğru mudur?

Emekli aylığınız azalması veya artmasını üstünden prim ödenen kazanç tutarı belirler

Soru: 15 Temmuz 2012 tarihinde bütün şartları yerine getirmiş olarak SSK'dan emekli olmaya hak kazanıyorum. Halen çalıştığım firmada emekli olma durumunda işe devam edemiyorum. Bu nedenle emeklilik başvurumu geciktirmeyi düşünüyorum. Ancak emekliliğe hak kazandığı halde prim ödemeye devam etmenin alınacak emekli aylığını düşürdüğünü söylüyorlar. Bu doğru mudur? Zamanında emekli olmak ile süreyi uzatmak arasında kaybım veya kazancım olur mu?


Ufuk SOLMAZ

Cevap: Emekli aylığının düşüp düşmeyeceği, üstünden prim hesaplanan kazanç tutarına bağlı. Şayet prime esas kazancın alt sınırından(asgari ücret olup, bugün için 886.50 TL’dir) prim ödüyorsanız, prim ödemeye devam etmeniz az da olsa emekli aylığında azalmaya yol açar. Ancak, prime esas kazanç tutarının üst sınırından(asgari ücretin 6.5 katı olup bugün için 5.762.25 TL dir) veya üst sınır yakın bir kazanç tutarı üstünden, Örneğin 3.000, 4.000 TL gibi bir kazanç tutarı üstünden prim ödüyorsanız, sigortalı çalışmaya devam ederek emekli olma tarihinizi uzatmanız emekli aylınızı artırır. Yaklaşık, 2.500, 2.600 TL civarında bir kazanç tutarı üstünden prim ödemeniz hak ettiğiniz emekli aylığında azalma veya artmaya yol açmaz.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com