Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

20 Haziran 2012 Çarşamba

25 senem ve prim günüm doldu bundan sonra sağlıktan nasıl yararlanacağım?

Bundan çalışmayacaksanız sağlık yardımı için prim ödemeniz gerek

Soru: 25 senem doldu. 6850 gün prim ödemem var. Bundan sonra sağlıktan nasıl yararlanacağım? SSK ya sağlık için ödemede bulunacak mıyım?


Talat ERİŞ

Cevap: Bundan sonra sigortalı çalışmayı düşünmüyorsanız, sağlık yardımını şu şekilde alacaksınız;

1)Eşiniz çalışıyor veya emekliyse, prim ödemeden eşinizin üstünden,

2)Eşiniz üstünden sağlık yardımı alma imkânınız yoksa zorunlu olarak genel sağlık sigortalısı olacaksınız. Gelir testi yaptıracaksınız. Gelir testinde aile içinde kişi başına düşen aylık gelir tutarı 295.50 TL den az ise, prim ödemeden sağlık yardımı alacaksınız.

3)Aile içi kişi başına düşen aylık gelir tutarınızın 295.50-886.50 TL arasında ise aylık 35.46 TL, 886.50-1.773 TL arasında ise aylık 106.38 TL, 1773 den fazlaysa 212.76 TL prim ödeyerek sağlık yardımı alacaksınız.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com