Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

16 Mayıs 2012 Çarşamba

Kira vergisi ve ev vergisi verir miyim?

2012 de 3.000 TL’yi aşan konut kira geliri beyan edilecek

Soru: Hiçbir sosyal gelirim yok. Üzerime kayıtlı bir dairem var. Ev hanımıyım. Bu daire kiradadır. Kira vergisi ve ev vergisi verir miyim?  Şimdiden teşekkür ederim.
N.AYDIN
Cevap: Kira gelirinden dolayı gelir vergisi beyannamesi verip vermeyeceğiniz elde ettiğiniz kiranın yıllık tutarına göre değişir. Örneğin, kiraya verdiğiniz daireden, 2012 yılı içinde toplam olarak 3.000 TL den(2011 yılında elde edilen kiralar için 2.800 TL) fazla kira geliri elde etmişseniz, kira gelirinizi takip eden yılın Mart ayının 25 nci günü akşamına kadar( 25 Mart 2013 e kadar) beyan etmeniz gerekiyor. Ancak, 2012 de elde edeceğiniz kira tutarı 3.000 den fazla değilse gelirinizi beyan etmeniz gerekmiyor.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com