Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

16 Mayıs 2012 Çarşamba

2 çocuğum için doğum borçlanması yaparsam ne kadar ödemem gerekir?

İşveren asgari ücretten düşük ücret ödeyemez

Soru:1961 doğumluyum. 1980 yılında sigortalı çalışamaya başladım. 3 yıl çalıştım. Fakat 900 gün prim ödendiğini öğrendim. İsteğe bağlı başvurumuzu yaptık. 2 çocuğum için doğum borçlanması yaparsam, ne kadar ödemem gerekir? Şuanda tekstil firmasında işe başladım. Ve 450 TL’ye çalışıyorum. Sigorta yapmıyorlar. Böyle bir hakları var mı? Yok ise, nereye başvurmam gerekir?
Makbule OKUTAN

Cevap: Doğumlarınız 1980 deki sigorta başlangıç tarihinden sonraysa ve aralarında en az iki yıllık süre varsa(yoksa iki doğum arasındaki süreyi) ve doğum tarihlerinden sonraki iki yılda prim ödemeniz yoksa,(varsa iki yıllık sürede prim ödenmeyen günleri) iki doğumunuzu borçlanarak toplam 1440 gün kazanabilirsiniz. İki doğum için ödeyeceğiniz borçlanma bedeli 13.622.40 TL’dir.

Çalıştığınız işyeri yasa gereği sigortanızı yapmak zorunda. Sigortasız çalıştıramaz. Ayrıca asgari ücretten(bugünkü brüt tutarı 886.50 TL dir) aşağı ücret ödeyemez. Hem sigortasız çalıştırması, hem de asgari ücretten düşük ücret ödemesi yasalara aykırı olup, sosyal güvenlik kurumu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, vergi dairesi nezdinde şikâyet hakkınızı kullandığınızda işveren sıkıntıya girer.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com