Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

16 Mayıs 2012 Çarşamba

Kimler işinden kendi isteği ile ayrılsa bile kıdem tazminatı alabiliyor?

8 Eylül 1999 dan sonra sigortalı olanlar kıdem tazminatı alarak işinden ayrılabilmesi için 7000 gün prim lazım

Soru:: 20 Şubat 2000 yılından beri aynı işyerinde kesintisiz olarak çalışmaktayım. Yaklaşık olarak 4500 prim günüm mevcut. Kendi istediğim ile işten ayrılmak istesem kıdem tazminatı alabilir miyim? Hatta bunu çalışmış olduğum firmaya ihbar edecek olsam ne kadar zaman önce bildirmem lazım ki, ihbar tazminatı da alabilir miyim? Bu konu hangi kanununa tabidir? Bildirir misiniz?
Tamer CİVELEK

Cevap: Emekli olmak için aranan şartlardan sigortalılık süresi ve prim ödeme şartını sağlayan ve yaşı dolduramayan sigortalı, işinden kendi isteği ile ayrılsa da kıdem tazminatı alabiliyor. İlk sigorta başlangıç tarihiniz 20 Şubat 2000 ise, kıdem tazminatı alarak işinizden ayrılamazsınız. Çünkü, sigorta başlangıç tarihinize göre emekli olmak için: 7000 gün prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabisiniz. 2500 gün daha prim ödeyerek, toplam priminizi 7000 güne tamamlayacağınız tarihte kıdem tazminatı alarak işinizden ayrılabilirsiniz.
Belirttiğimiz husus, 1475 sayılı İş Kanunun 14 ncü maddesi hükmüdür.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com