Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

16 Mayıs 2012 Çarşamba

Emeklilik yaşım ve kalan prim günüm ne kadardır?

Anneniz Almanya’da ev kadını olarak geçen sürelerini borçlanarak kazanabilir

Soru:1 Mart 1963 doğumluyum.13 Eylül 1983'de SSK'lı oldum. Bu tarihten itibaren 931 gün prim ödemem var. 2009 Eylül'ünden itibaren 4/b statüsünde isteğe bağlı prim ödemeye başladım. Ve bu tarihten itibaren 32 ay prim ödedim. 3600 günden emekli olmak istiyorum. Emeklilik yaşım ve kalan prim günüm ne kadardır? Bir de babam 1969 yılında Almanya'ya gitti. Annemde 1975 yılında babamın yanına gitti. Ve ev hanımı olarak 7 yıl Almanya’da kaldı. Annemin oradan emekli olabileceğiyle ilgili bir yasa var mı?
Fatma ERDEM

Cevap: SSK’da yaş haddinden emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabisiniz. 1891 gün daha prim ödeyerek, 1709 gün olan priminizi 3600 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz. Ancak, isteğe bağlı prim ödemeleri Bağ-Kura sayıldığından, belirttiğimiz şartlarla emekli olabilmeniz için; prim eksiğinizin son 1260 gününü sigortalı bir işte çalışarak ödemeniz gerekiyor.
Anneniz ev kadını olarak Almanya’dan değil, Almanya’da ev kadını olarak geçen süresini Türkiye’de borçlanarak 7 yıl kazanır. Emekli olmak için aranan diğer şartları da yerine getirerek Türkiye’den emekli olabilir. Örneğin, isteğe bağlı 8 yıl daha prim ödeyerek, toplam prim ödemesini 15 tam yıla tamamlaması halinde, aranan yaşı da doldurmak şartıyla emekli olabilir.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com