Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

16 Mayıs 2012 Çarşamba

Kıdem tazminatımı alamadım kıdem tazminatı fonu diye bir şey duydum bu fondan kıdem tazminatımı alabilir miyim?

Kıdem tazminatı fonu ile çalışanların tamamının tazminatı güvenceye kavuşacak

Soru:1972 doğumluyum. SSK’lı işe başlama tarihim 1988 olup, 6000 gün prim ödedim.
Hep aynı işyerinde çeşitli aralıklarla çalıştım. İş yerim kapandı. Kıdem tazminatımı alamadım. Kıdem tazminatı fonu diye bir şey duydum. Bu fondan kıdem tazminatımı alabilir miyim? Ne yapmam gerekir? Nasıl başvurulur? Bilgilendirirseniz sevinirim.
N.UZUN

Cevap: İşverenin, işsizlik sigortasında olduğu gibi kurulacak fona kıdem tazminatı karşılılığı olarak para yatırması ve emekli olduğunda işçinin kıdem tazminatını işverenden değil, fondan almasına ilişkin, “Kıdem tazminatı fonu” henüz uygulamaya konmadı. Tasarı aşamasında olup, işçi ve işveren kesimini temsil eden sivil toplum örgütleri üstünde çalışmalarını sürdürüyor. Çıksa bile yürürlüğe girdiği tarihten sonraki olayları kapsayacağından maalesef sizi ilgilendirmeyecek.
Kıdem tazminatını işverenden almak durumundasınız. İşverenin ödeme gücü varsa alabilirsiniz. Yoksa maalesef alamazsınız. Nitekim Başbakan Yardımcısı Ali Babacanın açıklamalarına göre, çalışanların yüzde 8 i kıdem tazminatını alırken, yüzde 82’i alamıyor. Kıdem Tazminatı Fonu uygulaması ile çalışanların yüzde yüzünün kıdem tazminatı güvencesine kavuşturulması planlanıyor.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com