Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

1 Şubat 2012 Çarşamba

Engelli aylığı ve bakım ücreti hk.

Evde bakım parası için iki temel şart var

Merhaba, engelli aylığı ve bakım ücreti hakkında soru sormak istiyorum. Zonguldak'ta yaşıyoruz ve yüzde 90 engelli raporu olan amcam da bizimle birlikte yaşıyor. Amcamla birlikte beş kişilik bir aileyiz. Ailede iki üniversite öğrencisi var. Amcam şu anda babasından kalan 680 TL. emekli maaşını alıyor. Ailede sadece babam çalışıyor ve geliri 2100 TL. Annem ev hanımı, üç buçuk yıldır engelli aylığı ya da bakım ücreti gibi bir para almıyoruz. Sadece babasından kalan emekli maaşını alıyor. Şu soruları sormak istiyorum; engelli aylığını yada bakım ücretini almaya hakkımız var mı? Varsa nasıl alabiliriz dava ya da dilekçe yoluyla mı? Ayrıca böyle bir hakkımız varsa geçmişe dönük haklarımız için bize bir ödeme söz konusu olabilir mi? Eğer cevaplarsanız çok sevinirim. Cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim. İnsanlara haklarını hatırlattığınız ve haklarını aramalarında yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum.


Mesut açıkgöz

Mesut kardeşim evde bakım ücretinin iki temel şartı var birincisi evde bir başkasının bakımına muhtaç durumda olduğu sağlık kurulu ile tespit edilmiş birisinin olması ikincisi de ailenin kişi başına düşen gelirinin net asgari ücretin (634,64 TL) üçte ikisinden (423 liradan) az olmasıdır. Verdiğiniz bilgilere göre evdekilerin gelirleri kişi sayısına bölündüğünde bu rakamdan fazla kişi başına düşen geliriniz var. Bu sebeple evde bakım ücreti alma şansınız az. Ancak, nüfusa kayıtlı ikametgah sisteminde ailedeki kişi ve geliri ayarlayabilirseniz bu olur.

Engelli (özürlü) aylığının şartlarından birisi kendisine 2022 sayılı Kanuna göre aylık bağlanacak kişinin aylık 106 liradan az geliri olması gerekir ama amcanızın aylık geliri bu rakamdan fazla olduğu için engelli aylığı da alma şansı yok.

Ali TEZEL- Gazete Habertürk

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com