Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

1 Şubat 2012 Çarşamba

Emekli olmadan kıdem tazminatı almanın püf noktası hk.

Emekli olmadan Kıdem Tazminatı alabilir miyim?

D. Tunçgöl

09.12.1970 doğumlu bayanım. 06.03.1989 tarihli Sigorta girişim var. Ne zaman emekli olabilirim? Emekli olmadan tazminatımı alabilir miyim?


CEVAP: 06.03.1989 tarihli Sigorta girişiniz ve toplam 5.881 gününüz var. Buna göre; 20 yıl, 45 yaş ve 5.300 günle emekli olabilirsiniz. 20 yılınız ve gününüz dolmuş. 45 yaşınızın dolduğu 06.03.2015 tarihinde emeklilik müracaatı yapabilirsiniz.

YAZI ALMADAN AYRILMAYIN
15 yıl sigortalılık süresi ve 3.600 gün sayısını dolduran sigortalılar, 1475 sayılı İş Kanunu’nun 14. maddesine göre ilgili SGK İl/Merkez Müdürlüklerine müracaat ederek “kıdem tazminatı alabilir” şeklinde bir yazı alıyorlar. Bu belge ile birlikte işverene başvurulmak suretiyle, Kıdem Tazminatını alıp ayrılabilirler. Daha sonra aynı iş yerinde veya başka iş yerinde çalışabilirler. Sizin de 15 yıl ve 3.600 gününüz mevcut. İlgili SGM İl müdürlüğünden alacağınız “Tazminat Alabilir Yazısı” ile işvereninize müracaat ederek, tazminatınızı alıp ayrılabilirsiniz. İstifa ederseniz veya kendiliğinizden ayrılırsanız, tazminat alamazsınız. İşten, işveren rızasıyla çıkarılsanız Kıdemle birlikte İhbar Tazminatı da alırsınız.

Lütfi Köksal - Şerif Akcan - Türkiye

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com