Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

5 Ocak 2012 Perşembe

Kıdem tazminatı alabilir yazısı ile işverene başvurma usulü hk.

Kıdem tazminatına nasıl başvurulur?

* Özel sektörde büyük bir firmada çalışıyorum. 1970 doğumluyum. İş hayatımda 15 yılımı ve 3600 prim günümü doldurdum. Kıdem tazminatımı alıp ayrılmak istiyorum. Bu mümkün mü? Ayrıca, bunun için ne yapmam lazım? SGK'dan alacağım belgeyi işyerine nasıl vermem gerekiyor? Bir usulü var mı?



A.T

4857 Sayılı İş Kanunu'nun 120. maddesi gereğince, yürürlükte olan 1475 Sayılı İş Kanunu'nun 14. maddesi hükmüne göre; 15 yıl sigortalılık süresi ile 3600 gün prim ödeme süresini doldurmuş olup da emekli aylığına hak kazanabilmek için yaşı bekleyen sigortalılar Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) bu şartları taşıdıklarına ilişkin alacakları yazıyı işverene vererek iş sözleşmelerini sona erdirmeleri halinde kıdem tazminatlarını alabilirler.

Dilekçe ile müracaat edin
Bu belgeyi işverene vermeleri ile ilgili olarak herhangi bir şekil şartı bulunmamaktadır. İşverene durumu bildirir bir dilekçe yazıp, ekinde SGK'dan alacakları belgeyi koymaları halinde işveren kıdem tazminatını ödemek zorundadır. İşveren buna rağmen ödemez ise, noterden gönderecekleri fesih bildirimine bu belgeyi ekleyerek, kıdem tazminatını talep edebilirler. Buna rağmen ödemez ise iş mahkemesine dava açarak kıdem tazminatını talep edebilirler.

ALİ ŞERBETÇİ - TAKVİM

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com