Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

5 Ocak 2012 Perşembe

1 Nisan 1981 tarihi itibariyle sigortalılık başlangıcında 18 yaş şartı aranması hk.

Sigortalılık hesabında 18 yaş şartı var

Soru: Sayın Orhan, bir müvekkilim 15 yıllık sigortalılık ve 3600 gün prim ödeme şartlarını gerçekleştirdiğinden bahisle, kıdem tazminatına esas olmak üzere, SGK'ya müracaat etmiş. Ancak 18 yaş öncesi sigortalılığı sayılmadığından kıdem tazminatına esas resmi yazıyı alamamış. Burada da sigortalılık süresinin başlangıcı olarak yine 18 yaş mı esas alınacak?


Emel A.

Cevap: Emel Hanım, 1 Nisan 1981 tarihi itibariyle sigortalılık başlangıcında 18 yaş şartı aranıyor. Bu anlamda kanunlarda 'sigortalılık süresi' olarak belirtilen sürelerin tamamının hesabında, başlangıç olarak 18 yaşın doldurulduğu tarih esas alınıyor. Sadece 1 Nisan 1981 öncesinde sigorta girişi bulunan kişiler için bu şart aranmıyor. Müvekkiliniz sanırım bu tarihten sonra sigortalı olduğundan, SGK'nın vermiş olduğu cevap mevzuata uygundur.

Sadettin ORHAN - BUGÜN

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com