Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

14 Aralık 2011 Çarşamba

Kıdem tazminatındaki 10 yıllık zamanaşımı süresi hk.

Zamanaşımı nedeniyle 10 yıl sonra kıdem tazminatı alınamaz

Soru: 1973-1977 yılları arasında bir kamu kuruluşunda çalıştım. 1994 yılında SSK'dan emekli oldum. 4 yıllık kıdem tazminatımı nasıl alabilirim?


Mustafa CELEBİOĞLU

Cevap: Kıdem tazminatımı nasıl alırım diye sorduğunuza göre, 1973-1977 yılları arasında kamu kurumunda işçi olarak çalışmış olmalısınız. İşinizden kıdem tazminatını hak edecek şekilde ayrılmış olsanız, işten ayrıldığınızda kıdem tazminatınızı alabilirdiniz. Muhtemelen iş akdinizi kıdem tazminatını hak etmeyecek şekilde sonlandırdığınızdan, kıdem tazminatı alamadınız. Kıdem tazminatında 10 yıllık zamanaşımı süresi var. İşten ayrıldığınız tarih üstünden 10 yıldan fazla süre geçtiğinden, işten ayrılma tarihi itibariyle hakkınız olsa bile, bugün kıdem tazminatı alamazsınız.

Şayet memur olarak çalışmışsanız, SGK’ dan Anayasa Mahkemesini 9 Temmuz 2011 tarihli iptal kararını gerekçe göstererek, emekli ikramiyenizin ödenmesini talep edin. Ret yazısının tebliğ tarihinden itibaren 60 gün içinde idare mahkemesine dava açarak, emekli ikramiyenizi yargı yoluyla almaya çalışabilirsiniz.

Ekrem SARISU - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com