Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

14 Aralık 2011 Çarşamba

Doğumlarımın sigortalılık ve emeklilik süreme katkısı hk.

Başlangıçtan sonraki doğumu borçlanır öncekini borçlanamazsınız

Soru: 1971 doğuluyum. Nisan 1998 de sigortalandım. 1996 ve 2004 doğumlu iki çocuğum var. Bu doğumlarımın sigortalılık süreme ve emeklilik süreme katkısı nedir? Ne zaman emekli olabilirim?

ÖZLEN

Cevap: Sigorta başlangıç tarihinden önceki doğumları SGK borçlandırmadığından ilk doğumunuzu borçlanamazsınız. İkinci doğum tarihinizden sonraki iki yılda sigortalı çalışmazı yoksa, borçlanarak 720 gün kazanabilirsiniz.

Emekli olmak için; 20 yıl sigortalılık süresi, 5875 gün prim ödeme ve 54 yaş şartlarına tabisiniz. Toplam 5975 gün prim ödemiş olmanız şartıyla, 2025 de 54 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com