Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

14 Aralık 2011 Çarşamba

Geçmişte primi ödenmeyen boş günlerin toplu para ödenerek kazanılamaması hk.

Borçlanma yoluyla başlangıç tarihi geri çekilemez

Soru: 1 Ekim 1990 da SSK girişim var. Ancak 1994 yılına kadar prim yatırılmadı. Prim ödemem 5675 gün oldu. Primimin fazlası bile var. Emekli olmak için yaşı beklemekteyim. 1994 yılından itibaren sistemde görünüyor. Şuan emeklilik yaşım 29 Haziran 2021 de doluyor. Aradaki 4 senelik boşluğu kapatmak ve erken emekli olabilmek için ne yapmam gerekiyor? Ve ne kadar para yatırırsam erken emekli olabilirim?

Mustafa Nükhet ÇETİNTAŞ

Cevap: Geçmişte primi ödenmeyen boş günler toplu para ödenerek kazanılamıyor. Emekli olma şartlarını başlangıç tarihi belirliyor. Sigorta başlangıç tarihi, kişi adına ilk defa uzun vadeli sigorta kollarına prim ödenen gündür. Maalesef borçlanma yoluyla 1994 deki başlangıç tarihinizi 1 Ekim 1990’a çekmeniz mümkün değil. 1994’deki başlangıcınız 23 Mayıs ve önceki bir tarihse, 5675 gün prim ödemiş olmanız şartıyla 54 yaşınızı dolduracağınız tarihte, sonrası bir tarihse(24 Mayıs ve sonrası) toplam 5750 gün prim ödemeniz şartıyla, 55 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com