Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

14 Aralık 2011 Çarşamba

30 yıldan fazla memuriyet süresi olanların alacağı emekli ikramiyesi hk.

30 yıldan fazla olan memuriyet sürelerine emekli ikramiyesi ödenmez

Soru: Yaklaşık 36 yıl memurluk yaptıktan sonra emekli oldum. Ancak, 30 yılın emekli ikramiyesi verildi. Neden 36 yılın tamamının emekli ikramiyesi verilmedi. Ortada bu şekilde bir kanun mu var?


CEMAL

Cevap: 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanunun 89 ncu maddesi “…Verilecek emekli ikramiyesinin hesabında, 30 fiili hizmet yılından fazla süreler nazara alınmaz….” hükmü yer almaktadır. Bu hükme göre, 30 yıldan fazla olan fiili hizmet süreleri için ikramiye ödenmiyor. Bir başka ifadeyle, ikramiyenin tavan sınırı 30 yıllık fiili hizmet süresidir. Sizde 30 yıllık çalışmanız karşılığı emekli ikramiyesi almışsınız. Sözü geçen yasa maddesi hükmüne göre, 6 yıllık hizmet süreniz için ikramiye almanız mümkün değil.

Ekrem SARISU - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com