Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

28 Kasım 2011 Pazartesi

Emeklilik işlemlerindeki sigorta başlangıç tarihi hk.

Başlangıç kişi adına ilk defa prim ödenen gündür

Soru: 13 Şubat 1969 doğumluğum. İlk defa Temmuz 1984 ayında sigortalı oldum. Ama başlangıcım 1986 yılından itibaren yapılmış görünüyor. Prim ödemem tamam. Ama emeklilikte hangi tarih başlangıç sayılacak?
Süleyman ACAR


Cevap: Başlangıç tarihi; kişileri emekli eden uzun vadeli sigorta kollarına(malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına) ilk defa prim ödenen gündür. Temmuz 1984 girişinizde adınıza prim ödenmediğinden, başlangıç sayılmaz. Emeklilik işlemlerinde, başlangıç tarihi olarak 1986 dikkate alınacaktır.

Ekrem SARISU - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com