Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

28 Kasım 2011 Pazartesi

Bağ-Kuru kapatarak SSK'ya geçip yüksek prim ödeme hk.

SSK'ya geçip yüksek prim ödememin faydası olur mu?

23 Şubat 1977 doğumluyum. 1995 yılında 2 ay SSK'lı olarak çalıştım, sonra kendi işimi kurdum, 13 yıldır Bağ-Kur'luyum. 2 yıl oldu firmamın faaliyetini durdurdum fakat Bağ-Kur ödememe dışarıdan devam ediyorum. SSK'ya geçmem ve prim ödemelerimi yüksek ödememin bana faydası olur mu?

Ayhan Özbey


Bağ-Kur sigortalılığınızı devam ettirseniz de SSK'ya geçseniz de primlerinizi yüksek ödemenizin size faydası olur. Zira her iki statüde de emekli aylığı hesaplanırken esas alınan parametrelerden biri ortalama aylık kazanç diğeri ise aylık bağlama oranı.

Primlerinizi ne kadar yüksekten öderseniz, ortalama aylık kazancınız da o kadar yüksek, buna bağlı olarak da emekli aylığınız fazla olur.

Bağ-Kur'dan emekli olmanız için 25 tam yıl (9000 gün) prim ödemeniz gerekiyor. Oysa SSK'dan emeklilik için 5750 gün prim ödemeniz yeterli. Emeklilik yaşınız ise SSK'da 55 olur. Verdiğiniz bilgiler çok net olmadığı için kesin söyleyemiyoruz ama Bağ-Kur'dan emeklilik yaşınız 56'dan az olmayabilir.

Metin TAŞ & Sezgin ÖZCAN - AKŞAM

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com