Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

28 Kasım 2011 Pazartesi

Bağ-Kura prim ödemekten kurtulma yolu hk.

Bağ-Kur’lular da uzatmaları oynuyorsa ayda 1 gün SSK’lı olsunlar

İki gün önce emekli olup da işyeri açanların Bağ-Kur SGDP’sinden kurtulma yolunu vermiştik. Bugün de daha emekli olmamış Bağ-Kur’luların Bağ-Kur primlerinden kurtulma yolunu da veriyoruz….


Bu arada ayda 30 gün üzerinden 42 ay SSK primi öderlerse de SSK’dan daha erken ve daha yüksek aylıkla emekli de olabilirler…

Merhaba Ali bey, Habertürk’te yayınlanan 23.11.2011 tarihli yazınızla ilgili (Emekliler SGDP den kurtulmak için 1 gün SSK’lı olun) bazı tereddütler oluştu. Ben sigorta acentesiyim, vergi mükellefiyim ve meslek erbabıyım. Siz yazınızda 1 günlük SSK’lı olmaktan bahsediyorsunuz bir mesleğim var, SSK beni BAĞ-KUR’lu olduğum için 1 günlük de olsa kabul edecek mi? Sormak istediğim Türkiye’de kayıtlı ve kuyutlu ikinci bir iş yapılabilir mi?
Hatice Eskilli


Vergi mükellefisiniz, limited şirket ortağısınız veya Anonim şirketin hem ortağı hem de yönetim kurulu üyesisiniz bu sebeplerle mecburen Bağ-Kur’lusunuz ve her ay Bağ-Kur’a prim ödemek zorundasınız. Bu arada emeklilik için gereken kadın iseniz 7200 günü erkekseniz de 9000 günü tamamlamışsınız yaşı bekliyorsunuz veyahutta bu gün sayılarına ulaşmanıza çok az kalmış. Yani, prim gün sayınızı doldurduğunuz halde yaşınız dolmadığından uzatmaları oynuyorsunuz. O halde, gelin Bağ-Kur’a prim ödemeye son verin. Sosyal güvenlik uygulamalarımız gereğinde bir kişi birden çok iş yapabilir bunu kimse yasaklayamaz.

***HER PRİM ÖDEDİĞİNİZDE DE EMEKLİ AYLIĞINIZ DÜŞÜYOR
Bağ-Kur’lular SGK’ya her ay kendi belirledikleri kazançlar üzerinden prim öderler. Bir Bağ-Kur’lu en az asgari ücreti 837 lirayı en fazla da 5440 lirayı kazanç olarak seçebilir. Her ay kazanç olarak hiçbir şey belirtmezse asgari ücrete göre yüzde 34 oranında en az 285 lira en fazla da 5440 lira kazanca göre de 1850 lira prim ödeyebilir. Şayet, asgari ücreti tercih ederse her prim ödemesinde ilerde emekli olduğundan alacağı emekli aylığını yaklaşık 2 lira düşürür. Mantığınız almayabilir her cebinden 285 lira çıktığında ilerde alacağı emekli aylığı artmaz, düşer. Bu arada 2500 lira kazancı seçerse de her ay 850 lira öder, 850 lira ödeyenin ise ilerde alacağı aylığı ne artar, ne de azalır.

***BİR BAŞKA İŞYERİNDE AYDA EN AZ 1 GÜN SSK’LI İŞE GİRİN
Hem prim ödeyip hem de emekli aylığınızın düşmesini istemiyorsanız kendi işyeriniz veya şirketinizden değil ama bir başkasına ait işyeri veya şirketten gidin SSK’lı olun her ay en az 1 gün adınıza işçi primi ödensin. O işyeri sizin için internetten işe giriş bildirgesi verdiği anda SGK sistemi sizi Bağ-Kur’dan çıkarır. Artık SSK’lı sayar. Bu şekilde ayda bir günlük SSK’lı çalışmanın maliyeti ise yaklaşık 10 liradır.

***AYDA 30 GÜNDEN 1260 GÜN ÖDERSENİZ DE SSK’DAN EMEKLİ OLURSUNUZ
Bu arada ben sadece ilerde alacağım Bağ-Kur emekli aylığımın düşmesini engellemek istemiyorum ayrıca Bağ-Kur yerinde SSK’dan emekli olmak istiyorum diyorsanız da başka işyerindeki SSK’nızı ayda 30 gün üzerinden göstertin. Bu çalışma 42 ayı yani 1260 güne ulaşırsa da SSK şartlarından hem daha erken hem de daha yüksek emekli aylığı ile emekli olursunuz.

Ali TEZEL- Gazete Habertürk

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com