Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

25 Şubat 2011 Cuma

Vergi Haftası Kutlamaları hk.

Vergi Haftası Kutlanıyor

Çoğumuz hatırlarız yıllar önce fiş almayı teşvik etmek ve vergi bilincini oluşturmak için “her alışveriş bir fiş” sloganıyla bir reklam filmi vardı. Baba kızına her alışverişten sonra bir fiş almasını tembihliyordu. Kızda bunun üzerine her alışverişten sonra bir elektrik fişi alarak; olay, komik bir havayla biz izleyicilerin zihinlerine nakşediliyordu.


Yıllar önce yapılan bu çalışmalar; yerini günümüzde vergi haftalarına bırakmıştır. Toplumda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiye gönüllü olarak ödeme alışkanlığının kazandırılması amacıyla; her yıl kutlanan “Vergi Haftası”nın yirmi ikincisi 21-27 Şubat 2011 tarihleri arasında 30 vergi dairesi başkanlığında ve defterdarlıklarda çeşitli aktiviteler ile kutlanacak.

Anayasamızın vergi ödevi başlıklı 41’inci maddesinde; herkesin kamu giderlerini karşılamak üzere mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlü olduğunu hüküm altına almıştır.

Vergiyi, bir toplumda yaşayan vatandaşların ortak giderlerini karşılamak üzere vatandaşlardan alınan para olarak nitelendirebiliriz.

Bu nedenle kamu giderlerinin finansmanını sağlayan en büyük gelir kalemi vergilerdir. Devletin yapmış olduğu yol, köprü, okul, hastane gibi tüm hizmetler ile adalet, güvenlik, yatırım ve sosyal amaçlı harcamalar vergi gelirleri ile karşılanmaktadır.

Daha iyi okullarda eğitim almayı, daha iyi hastanelerde tedavi olmayı, daha iyi yollara sahip olmayı ve kısacası devletten daha iyi hizmet almayı istiyorsak vatandaş olarak üstümüze düşen vergi ödevini yerine getirmemiz gerekir.

Bu bağlamda vatandaşların alışveriş yaparken mutlaka fişlerini almaları; ayrıca elde ettiği kazanç nedeniyle vergi ödemekle mükellef olanlarında, vergilerini eksiksiz bir şekilde ödemeleri gerekmektedir. Aksi takdirde kamu hizmetlerinin yetersizliğinden şikayet etmemiz rasyonel bir davranış tarzı olmayacaktır.

Özetle söylemek gerekirse; toplum olarak daha müreffeh bir ortamda yaşamak istiyorsak; harcama yaparken fişimizi alacağız ve mükellef olarak vergimizi eksiksiz ödeyeceğiz.

Vergi haftasının vergi bilincinize fark katması dileğiyle…

resulkurt.com
Mahmut Suçiçek


SSK Bağ-kur ve Emekli Sandığı Hakkında SGK Tarafından Yanıtlanmış Sorular İçin Tıklayınız

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com