Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

25 Şubat 2011 Cuma

Genel sağlık sigortası nedir?



Genel sağlık sigortası nedir?

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre genel sağlık sigortası; kişilerin öncelikle sağlıklarının korunmasını, sağlık riskleri ile karşılaşmaları halinde ise oluşan harcamaların finansmanını sağlayan sigortadır.

58-Kimler genel sağlık sigortalısıdır? Genel sağlık sigortası kapsamında olmayan kişi var mıdır?
Kanun gereği ikamet yeri Türkiye olan tüm ülke vatandaşlarının genel sağlık sigortalısı olması zorunludur. Ancak 5510 sayılı Kanunun Geçici 12 inci maddesi doğrultusunda, Ekim 2008 tarihinden önce göreve başlayan devlet memurları ile yeşilkart verilen vatandaşlarımızın kayıt ve işlemleri Kurum tarafından devir alınıncaya kadar sağlık yardımları, ilgili kamu idarelerince sağlanmaya devam edilecektir. Devir süresi üç yılı geçmeyecek olup devir tarihi ayrıca duyurulacaktır.


GSS Genel Sağlık Sigortası Hakkında Yanıtlanmış Tüm Sorular İçin Tıklayınız Kaynak: SGK

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com