Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

16 Şubat 2011 Çarşamba

Emekli olmam için doğum tarihini tam olarak gün ay yıl olarak beklemek gerekiyor mu?

Askerliğinizi borçlanıp 15 Eylül 2012 yi bekleyeceksiniz

Soru: 15 Eylül 1963 doğumluyum. Nisan  1988 de SSK lı olarak çalışmaya başladım. Haziran 2005 ayında işten ayrıldım. Bu süreçte hiç boşluk olmadan sigorta primim ödendi. 20 ay askerliği borçlanırsam, ne zaman emekli olabilirim? Birde emekli olmam için doğum tarihini tam olarak gün ay yıl olarak beklemek gerekiyor mu?

Bora ÖZEN
Cevap: Askerlik yaptığınız tarihi bildirmemişsiniz. Sorunuzu sigorta başlangıç tarihinden önce askerlik yaptığınız varsayımına göre cevaplandırıyoruzAskerlik sürenizin 18 ayını borçlanmanız halinde, sigorta başlangıç tarihiniz 18 ay geri giderek emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5300 gün prim ödeme ve 49 yaş şartlarına tabi olursunuz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan borçlanmadan sonra prim ödemeseniz de, 49 yaşınızı dolduracağınız 15 Eylül 2012 tarihinde emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com