Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

16 Şubat 2011 Çarşamba

10 gün askerlik borçlanmasıyla bir yıl erken emekli olma hk.

10 gün askerlik borçlanmasıyla bir yıl erken emekli olabilirsiniz
Soru:1 Mart 1965 doğumluyum. 3 Aralık 1985’te askere gittim.18 ay askerlik yaptım. 1 Haziran 1991 de Sigortalı olarak çalışmaya başladım. Bugün itibariyle 7000 gün prim ödemem var. Askerliğimi borçlanırsam, sigorta başlangıcımı ne kadar geri götürür? Ne zaman emekli olabilirim?

H.GÜNEY/KAHRAMANMARAŞ
Cevap: Askerlik sürenizin tamamını borçlanmanıza gerek yok. 10 gün askerlik borçlanması yaparsanız başlangıç tarihiniz 10 gün geri gider ve emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5525 gün prim ödeme ve 52 yaş şartlarına tabi olursunuz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan bundan sonra prim ödemeseniz de, 52 yaşınızı dolduracağınız 1 Mart 2017 tarihinde emekli olabilirsiniz. Askerliğinizi borçlanmazsanız, 53 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz. 10 gün askerlik borçlanması ile bir yıl erken emekli olabileceksiniz. 

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com