Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

16 Şubat 2011 Çarşamba

2002'den bu yana da faal olarak Bağ-Kur borcum var borcumu ödemem halinde emekli olabilir miyim?

15 Tam yıl prim ödeyip 58 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz


Soru: Sigorta giriş tarihim 3 Mart 1986 olup, prim toplamı 600 gündür. 1995-1998 yılları arasında 2 yıl 7 ay Bağ-Kura prim ödemem var. 2002 den buyana da faal olarak Bağ-Kur borcum var. Bu borcumu ödemem halinde emekli olabilir miyim?

Hüsamettin ŞAHİN
Cevap: Mevcut prim borcunuzu ödeyerek emekli olmanız mümkün değil. Çünkü; Bağ-Kurda emekli olmak için; 25 tam yıl prim ödeme ve 56 yaş şartlarına tabisiniz. Prim borcunuzu ödedikten sonra Yaklaşık 12 yıl 9 ay daha prim ödeyerek toplam prim ödemesini 25 tam yıla tamamlayacağınız tarihte 56 yaşınızı da dolduruyorsanız emekli olabilirsiniz.   Doğum tarihinizi bildirmemişsiniz. Ayrıca,  2 yıl 9 ay daha prim ödeyerek toplam prim ödemenizi 15 tam yıla tamamlamanız şartıyla 58 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olmanız da mümkün.


Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com