Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

30 Aralık 2015 Çarşamba

4000 gün prim ödemem var - Ne zaman emekli olurum?

Primi tamamlayamazsanız askerliğinizi borçlanırsınız
Soru: 26 Mart 1972 doğumluyum. Sigorta başlangıç tarihim 1 Ekim 1987’dir. İlk 2 yılım staj dönemidir. 1995’te 18 ay askerlik yaptım. 4000 gün prim ödemem var. Ne zaman emekli olurum. Mümkün ise e mail olarak alabilir miyim?
Cengiz KARADAŞ
Cevap: Staj sigortası emeklik açısından sigorta başlangıç sayılmaz. Sorunuza göre sigorta başlangıç tarihiniz 1 Ekim 1989’da olmalı. Bu başlangıca göre, emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5450 gün prim ödeme ve 51 yaş şartlarına tabisiniz. 1450 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 5450 güne tamamlamanız şartıyla, 51 yaşınızı dolduracağınız 26 Mart 2023’de emekli olabilirsiniz. Askerliğinizi sigorta başlangıç tarihinden sonra yaptığınızdan borçlanma emeklilik şartlarınızı değiştirmez. Ancak primi artırır. 51 yaşınızı doldurana kadar primi tamamlayamazsanız, prim eksiğinizin askerlik süreniz kadar olan kısmını askerlik borçlanmayla tamamlayabilirsiniz.
Ekrem SARISU - POSTA

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz soruları emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz!

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com