Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

30 Aralık 2015 Çarşamba

3600 iş gününden ne zaman emekli olabilirim?

Eski yasa şartlarına tabisiniz

Soru: 25 Nisan 1960 doğumluyum. 1 Ocak 1977’de sigortalı oldum. 935 gün primim ödendi. 14 Mayıs 2015’de isteğe bağlı 4/b girişim var. İki çocuk için doğum borçlandırması yaptıracağım. 3600 iş gününden ne zaman emekli olabilirim?
Neriman OKYAY
Cevap: 8 Eylül 1999 tarihi itibariyle 18 yıldan fazla sigortalılık süreniz olduğundan, eski yasa şartlarıyla emekli olacaksınız. Eski yasaya göre yaş haddinden emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 50 yaş şartlarına tabisiniz. İki doğum borçlanmasıyla 1440 gün kazanıp, 14 Mayıs 2015’de başlayan sigortanızla 1225 gün prim ödeyerek toplam priminizi 3600 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz.
Doğum borçlanması ile kazanılan günler, borçlanma yapıldığı tarihte ki sigortalılık statüsüne sayılıyor. Bu nedenle belirttiğimiz şartlarla emekli olabilmeniz için, doğum borçlanmasını sigortalı bir işte çalışırken yapmalısınız. İsteğe bağlı prim ödemesi Bağ-Kura sayıldığından,  isteğe bağlı prim öderken doğum borçlanması yaparsanız belirttiğimiz şartlarla emekli olamazsınız. Ayrıca, isteğe bağlı olarak da 1225 günden fazla prim ödememelisiniz.
Ekrem SARISU - POSTA 

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz soruları emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz!

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com